Циганското лято е в разгара си. Днес ще е предимно

...
 Циганското лято е в разгара си. Днес ще е предимно
Коментари Харесай

ЦИГАНСКОТО ЛЯТО Е В РАЗГАРА СИ!

 Циганското лято е в разгара си. Днес ще е най-вече слънчево. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно и мощен. Максималните температури ще са сред 20° и 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, представена от Фокус.
 

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за октомври и няма да се трансформира значително.

 

 

 

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над северните региони. Вятърът от северозапад ще се усили.

 

Максимална температура на въздуха: 20-23°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата – до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 14°, на 2000 метра – към 7°.

 

В събота по-значителни нараствания на облачността ще има над източните и планинските региони, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще остане от северозапад, ще отслабне. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса.

 

В неделя и при започване на идната седмица ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще стихне и в понеделник тук-там в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. В планинските региони ще се затопля.

Виж всички публикации от ПИК-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР